Captains of Cleaning over de toekomst van Facilitair Management

Marcel Brouwer (Sodexo), Remko Stolk (Heyday Facility Management), Jan-Willem de Bruijn (D&B The Facility Group) en Pepijn Reijnders (Yask), waren te gast in het online TV programma Captains of Cleaning. Centraal staat de toekomst van facilitair management. Want, blijft FM in de huidige vorm de komende 10 jaar nog bestaan? Wat is de impact van corona op FM en waar liggen de kansen? Presentator Rens de Jong ging hierover met deze captains in gesprek.

 

Marcel Brouwer is COO van Sodexo. Het bedrijf is van oorsprong een cateringbedrijf, maar focust zich in Nederland nu op facilitair management. Hij ziet dat de markt weer aan het toenemen is nu er steeds meer corona-versoepelingen volgen.

Remko Stolk is CEO van HEYDAY. Het afgelopen jaar is er voor medewerkers én werkgevers ontzettend veel veranderd. Hij helpt bedrijven mee te denken over hoe je het beste je medewerker kunt steunen zodat hij zijn werk optimaal kan doen.

Pepijn Reijnders is directeur van Yask. Hij gelooft dat je door middel van data heel goed de wensen van je klant in kaart kunt brengen. Een ontwikkeling die de komende jaren alleen nog maar gaat groeien. En dat is extra handig nu de kantoorwerkplek aan het veranderen is.

De komende jaren gaat de FM-sector flink innoveren en vooral uitproberen. Dat zegt Jan-Willem de Bruijn, CEO van D&B The Facility Group. Als voorbeeld noemt hij catering, en hoe de wensen daar in de toekomst misschien wel heel anders worden.

I-Expert Ruben Lijzenga van vakblad CleanTotaal schuift iedere maand digitaal aan bij Captains of Cleaning. Hij legt uit dat het voor een opdrachtgever veel voordelen heeft om te kiezen voor een interdisciplinaire benadering.