Workplace app van Spacewell

Deze Workplace app van Spacewell maakt gebruik van live sensorgegevens om medewerkers eenvoudig en laagdrempelig te laten navigeren door de complexiteit van het hybride kantoor.

Recent onderzoek van Gartner wijst uit dat ongeveer de helft van de kenniswerkers na de pandemie in meer of mindere mate op afstand zal blijven werken, voor de pandemie was dit ongeveer 30%. Ook KPMG presenteerde een omvangrijk internationaal onderzoek waaruit blijkt 82% van de bedrijven de keuze aan medewerkers laat om al dan niet op kantoor te werken. Dit impliceert een forse potentiele verspilling van ruimte als gevolg van de sterker wisselende kantoorbezetting omdat toegewezen bureaus vaker leeg zullen zijn.

Organisaties omarmen daarom steeds meer flexibiliteit in de werkomgeving. Met een intuïtieve interface en persoonlijk aanpasbare starttegels, helpt de nieuwe Workplace App van Spacewell de gebruikers bij een probleemloze hybride werkplekervaring. De app toont realtime plattegronden en de bezetting van verschillende ruimtes in het kantoor. Hiermee kunnen medewerkers:

  • snel een vrije plek vinden
  • teamleden lokaliseren
  • live zien hoe druk het is in een bepaalde ruimte of op een bepaalde verdieping

Naast de bezetting kunnen medewerkers ook de temperatuur en de luchtkwaliteit op de door hen gekozen locaties controleren, de gekozen werkplek of ruimte direct reserveren en meteen ook catering en eventuele (kantoor)benodigdheden bestellen.