Ultimo en Axians kondigen technology partnership aan

Enterprise Asset Management (EAM) software vendor Ultimo en Internet of Things (IoT) system integrator Axians hebben een technology partnership aangekondigd, waarmee voldaan wordt aan de steeds toenemende behoeften rondom data van hun klanten, en waarmee ook de volgende generatie asset managers vooruit kunnen.

Volgens Patrick Beekman, Head of Solution Partners bij Ultimo, ‘zijn organisaties op zoek naar nieuwe technologiëen en mogelijkheden om invulling te geven aan hun ‘digital first’ benadering, die de nieuwe generatie asset managers meebrengen naar de sector.’
Beekman: ’We zitten middenin de digitale transformatie. Dit betekent ook dat steeds meer data wordt geproduceerd door machines en andere assets. Deze data kan gebruikt worden om het asset management proces te optimaliseren. Data wordt het belangrijkste asset, echter lag de uitdaging voor ons vooral om die data op de juiste manier in Ultimo te verwerken. Om dit te realiseren zochten we naar een partnership waarmee we de data kunnen converteren vanuit machines, om vervolgens een actie te triggeren in Ultimo. Andersom had Axians behoefte aan een platform waarmee hun data tot waarde gebracht kon worden. Gezamenlijk maken we de cirkel, van data tot actie, rond.’

Axians ondersteunt haar klanten met datatoegang, en -analyse. Real-time data wordt verzameld vanuit machines of andere tools en wordt zo onder andere beschikbaar gemaakt voor efficiënter beheer van deze assets. Dit doen zij via hun eigen IoT-platform MAESTRO, dat gebaseerd is op Microsoft Azure. Dit platform is geschikt om datastromen te integreren van sensoren en machines, en deze data om te zetten in notificaties voor klanten. Ultimo’s EAM Cloud platform helpt klanten om asset beschikbaarheid te vergroten en productiviteit en veiligheid van medewerkers te verbeteren. Beide bedrijven opereren vooral in de markten Manufacturing, Infrastructure, Utilities, Healthcare en Logistics. Door de data van beide platformen te combineren, ontstaan eenvoudige en nieuwere methoden voor effectief onderhoud van assets.

Het merendeel van de toepassingen van de gezamenlijke oplossing vindt op korte termijn vooral plaats in het manufacturing segment. De twee bedrijven hebben beide al diverse klanten binnen dit segment.