Tribes naar 100% coronaproof werkomgeving

Flexplekaanbieder Tribes gaat luchtfiltratiesystemen in haar vestgingen in Nederland, België en Duitsland installeren. Het systeem zorgt voor luchtzuivering en een binnenklimaat waarmee verspreiding van het coronavirus wordt voorkomen. Daarmee zet Tribes de volgende stap in het 100% coronaproof maken van werkplekken en vergaderruimtes. De Tribes-vestiging Amsterdam ITO is als eerste uitgerust met het systeem, dat werd getest en succesvol bevonden door een onafhankelijke partij. In Tribes Rotterdam Blaak zijn de voorbereidingen voor installatie van een systeem gestart.

De afgelopen maanden werd duidelijk dat aerosols - door mensen uitgescheiden microdruppels - aanzienlijk bijdragen aan verspreiding van het coronavirus. Aerosols blijven langdurig in de lucht zweven en komen daarbij in contact met vrijwel alle anderen in een ruimte. Het luchtfiltratiesysteem waarvoor Tribes kiest is ontwikkeld door Virobuster, dat onder meer de luchthuishouding in operatiekamers en vliegtuigen verzorgt. De lucht wordt dicht bij de vloer afgezogen, wat ervoor zorgt dat alle lucht inclusief aerosol in de ruimte rustig van boven naar beneden verplaatst, waardoor 'besmette' lucht niet terug naar neus- en mondniveau gaat. De lucht die wordt afgezogen gaat eerst door de Virobuster heen, waarna zij volledig virusvrij wordt teruggeblazen. Zoals een test van het onafhankelijke onderzoeksbureau Medex bevestigt zorgt het systeem er door middel van UV-straling voor dat bacteriën en virusdeeltjes worden gedood en het niveau significant daalt.

Veiliger dan thuis
Tribes - dat vandaag een nieuwe coronaproof vestiging opent in Frankfurt - voerde eerder al ingrijpende maatregelen door in al haar vestigingen in Nederland, België en Duitsland. Denk aan het 1,5-meter proof inrichten van werkplekken en vergaderruimtes, het plaatsen van plexiglas, de installatie van warmtecamera's om de temperatuur van bezoekers te meten en een strak hygiënebeleid.