Tork wint Amsterdam Innovation Award 2020

Tork VR Clean Hands Training app, de interactieve virtual reality (VR) training op het gebied van handhygiëne, is dit jaar bekroond met de Amsterdam Innovation Award 2020 van Interclean in de categorie Related Products/Services. De VR training laat gebruikers in een reeks praktijksituaties oefenen met de "5 momenten van handhygiëne" van de WHO om de naleving van de handhygiëne te verbeteren - waar we nu meer dan ooit het belang van inzien.

“We zijn erg trots op onze VR-training, die duidelijk bijdraagt aan het werk van de zorgprofessionals en de veiligheid voor patiënten", zegt Doris Berens-Bredahl, Regional Marketing Manager Healthcare voor Tork bij Essity.

De Tork VR Clean Hands Training app is gemaakt als een manier om de uitdagingen aan te gaan waar zorgprofessionals vandaag de dag mee te maken hebben. De VR Clean Hands Training app is ontwikkeld op basis van een studie uitgevoerd door Tork in 2017, waaruit blijkt dat 80% van de professionals in de gezondheidszorg de naleving van de handhygiëne wil verbeteren. Maar traditionele vormen van handhygiënetraining worden vaak als weinig inspirerend ervaren. Door de opleiding naar een virtuele wereld te verplaatsen, toont het onderzoek een aanzienlijk potentieel om de leerresultaten te verbeteren en maakt dat de opleiding op elke plaats kan worden uitgevoerd.
Alternate text

"Deze innovatieve training handhygiëne is mede mogelijk gemaakt door nauwe samenwerking met zowel professionals in de gezondheidszorg als vooraanstaande deskundigen op het gebied van handhygiëne en gedragswetenschap. Samen hebben we een innovatie tool gecreëerd om professionals in de gezondheidszorg aan te zetten tot consequente en zorgvuldige handhygiëne maatregelen die infecties helpen voorkomen bij patiënten", zegt Jenny Logenius, Global Brand Innovation Manager Skincare Healthcare voor Tork bij Essity.