Share Now voegt Peugeot toe aan Amsterdamse vloot

Europees marktleider in autodelen Share Now, blijft zich inzetten voor elektrische (deel)mobiliteit op de Nederlandse markt en voegt 40 volledig elektrische Peugeot e-208‘s toe aan haar 100% elektrische vloot in Amsterdam. De 121.000 gebruikers van SHARE NOW hebben hierdoor de mogelijkheid om te kiezen tussen 440 verschillende voertuigen van vier verschillende fabrikanten. Met een actieradius tot 362 kilometer heeft de nieuwe Peugeot e-208 de hoogste laadcapaciteit van het elektrische wagenpark, waardoor langere ritten nog makkelijker worden. Het nieuwe voertuig valt in de categorie S en is te huur vanaf € 0,28 per minuut.

"Door onze vloot uit te bereiden met 40 Peugeot e-208’s, hebben we de mogelijkheid om de beschikbaarheid van onze voortuigen te verhogen en voldoen we aan de behoeften van onze gebruikers. De combinatie van autodelen in de stad en de mogelijkheid om lange reizen te maken is de toekomst van (deel)mobiliteit. Met dit nieuwe voertuig bieden we niet alleen meer flexibiliteit aan onze gebruikers, maar stimuleren we ook de voortgang van elektrische (deel)mobiliteit in Nederland“, zegt Robert Bosman, Managing Director van SHARE NOW Nederland.

Peugeot e-208: snelle laadtijd en geschikt voor gezinnen
De Peugeot e-208 is er in grijs, wit en zwart en is voorzien van een moderne snellaadtechniek. In slechts 30 minuten is het voertuig tot 80% opgeladen. Daardoor is het voertuig veel sneller weer klaar voor gebruik. Verdere technische kenmerken zijn onder meer een parkeerassistent, Apple CarPlay en Android Auto of the i-Cockpit, waarmee alle voertuigfuncties binnen enkele seconden via het touchscreen kunnen worden bediend.

Net als de BMW i3 biedt de Peugeot e-208 vijf zitplaatsen waardoor het voertuig geschikt is voor gezinnen, maar ook voor zakelijk gebruik of voor langere reizen. Sinds 6 maanden hebben SHARE NOW gebruikers in Nederland de mogelijkheid om één van de voertuigen voor maximaal 30 dagen te huren. Dit aanbod wordt goed ontvangen door Amsterdammers. In april nam de ritafstand met 79% toe en de duur met 95% ten opzichte van april 2021. Het nieuwe model speelt in op deze trend, want het is de elektrische auto met de langste actieradius van de autodeeldienst in Nederland.

Focus op brede doelgroep
Robert Bosman, Managing Director van SHARE NOW Nederland, vertelt: "We zijn ervan overtuigd dat elektrische (deel)mobiliteit een zeer belangrijk onderdeel is van de stedelijke mobiliteit in Amsterdam en daarbuiten. We zijn dan ook erg blij met de uitbreiding van ons aanbod. Met deze vijfpersoons Peugeot‘s spreken we een brede doelgroep aan, zoals gezinnen met kinderen. Ook bieden we gebruikers de mogelijkheid om langere afstanden te rijden, binnen en buiten Amsterdam.“