Nieuwe oplossing voor veilig thuiswerken en hybride werken

Fortinet en Linksys kondigen de introductie aan van een nieuwe gezamenlijk ontwikkelde oplossing voor veilig hybride en thuiswerken.

Linksys HomeWRK for Business | Secured by Fortinet is de eerste zakelijke oplossing die thuiswerkers veilige netwerkconnectiviteit biedt voor zowel hun zakelijke als privéactiviteiten. Het gaat om een eenvoudig installeerbare eenheid die is geoptimaliseerd voor bedrijfsapplicaties en samenwerkingstools zoals Zoom. Deze nieuwe oplossing is het laatste resultaat van de lange-termijndoelstelling van beide bedrijven om te voorzien in snel presterende verbindingen en IT-beveiliging van grootzakelijke kwaliteit voor het tijdperk van hybride werken. Deze oplossing volgt op eerdere investeringen van Fortinet in Linksys en de introductie van Linksys HomeWRK for Education | Secured by Fortinet, dat betrouwbare connectiviteit en beveiliging biedt voor thuiswerkende scholieren en studenten.

IT-afdelingen hebben door de opkomst van thuiswerken en hybride werken grote moeite om werknemers in staat te stellen om effectief te werken vanaf elke locatie en tegelijkertijd hun organisatie te beschermen tegen cyberbedreigingen zoals ransomware en phishing-aanvallen die het op kwetsbare thuisnetwerken hebben gemunt. Volgens recent onderzoek door Sungard Availability Services “heeft slechts een op de vijf bedrijven er volledig vertrouwen in dat de beveiliging van hun infrastructuur op ondersteuning kan bieden voor langdurig thuiswerken”.

Cybercriminelen blijven misbruik maken van het uitgebreide aanvalsoppervlak. Volgens het laatste FortiGuard Labs Global Threat Landscape Report lag de gemiddelde wekelijkse ransomware-activiteit in juni 2021 op een tien keer hoger niveau dan een jaar geleden. Daarnaast hebben IT-afdelingen moeite met het vinden van een eenvoudige plug-and-play die thuiswerkers kan verbinden met alle IT-bronnen die zij normaliter op kantoor gebruiken.

Fortinet en Linksys helpen IT-afdelingen van elke omvang om thuiswerkers en hybride werkers te voorzien van cybersecurity van grootzakelijke kwaliteit en krachtig presterende connectiviteit met de introductie van Linksys HomeWRK for Business | Secured by Fortinet. Deze oplossing sluit aan op het streven van Fortinet om voor een veiliger internet te zorgen door mensen, apparaten en data overal te beschermen.