Nationale-Nederlanden heeft beste hybride werkplek

Nationale-Nederlanden wint de JLL Winning Workplace Award 2021. Een unaniem oordeel van de jury tezamen met publieksstemmen heeft bepaald dat de financiële dienstverlener het beste hybride werkconcept heeft. Daarmee laat Nationale-Nederlanden finalisten PwC en Arcadis achter zich. Dat werd bekendgemaakt op het Facto Congres.

Centraal bij deze editie van de JLL Winning Workplace Award stond de hybride werkomgeving. Door de coronacrisis werd thuiswerken bij veel bedrijven de nieuwe standaard en naar verwachting keren we niet terug naar het ‘oude normaal’. Tegelijkertijd blijkt dat werknemers het fysieke contact met collega’s missen. Enkel digitaal werken komt kennisuitwisseling en de organisatiecultuur niet ten goede.

Bij de JLL Winning Workplace Award 2021 werden bedrijven beoordeeld op hoe ze de balans tussen thuis, op kantoor of elders werken vormgeven. Bij de finalisten lag er een sterke nadruk op ontmoeting. PwC, Arcadis en Nationale-Nederlanden creëerden alle drie informele ontmoetingsplekken in hun kantoren, die zich goed lenen voor een optimale verbinding tussen werknemers.

Uiteindelijk koos de jury unaniem voor Nationale-Nederlanden. Het bedrijf werkt in haar kantoren met verschillende spaces, zoals de Home Space, Hello Space, Team Space en Co-Work Space. Hier kunnen werknemers op verschillende manieren samenkomen en samenwerken. Die ruimtes zijn circulair gerealiseerd, met hergebruikte materialen. Ook had de jury veel lof voor de ontwikkeltools die Nationale-Nederlanden heeft gecreëerd, zoals het Office 365 Café met een duidelijke focus op de digitale werkplek.