Lexmark Global Print Security Leader

Lexmark is erkend als een Global Print Security Leader door Quocirca, brancheanalist op het gebied van print. Het rapport, The Print Security Landscape 2020, stelt dat het beveiligen van de printinfrastructuur in kantoor- en thuisomgevingen “een strategische prioriteit moet zijn”. Daarbij wordt Lexmark omschreven als een leider “met een uitgebreid product- en service-aanbod voor printbeveiliging”.

De ‘Secure by Design’-aanpak van Lexmark en het streven van het bedrijf naar een ‘Secure Software Development Lifecycle’ maken volgens het rapport een “transparant en uitgebreid ontwikkelingsproces” mogelijk. Dit proces is ontworpen om alle aspecten van beveiliging aan te pakken: van planning, ontwerp en implementatie - inclusief kwaliteitsborging - tot release en onderhoud.

In het rapport wordt ook vermeld dat Lexmark de eerste printerfabrikant is die de ISO 24243-certificering voor een volledige printer heeft behaald. De erkenning bevestigde de beveiliging van Lexmarks supply chain, van productontwikkeling en productie tot distributie.

“De verwachting is dat IT-beveiliging de komende twaalf maanden de hoogste prioriteit houdt als het gaat om investeringen. De afhankelijkheid van printen creëert de noodzaak voor effectieve beveiliging”, zegt Louella Fernandes, directeur bij Quocirca. “De verbeterde managed security services van Lexmark zullen het huidige MPS-aanbod versterken. Hiermee wordt het onderhoud van firmware-levels, netwerkinstellingen en toegangscontroles binnen het printerpark vereenvoudigd.”