Intelligente digitale inspecteur voor de meldkamer

BrainCreators, AI technologie, is een samenwerking aangegaan met Bosch Energy & Building Solutions Nederland om meldkamers te voorzien van intelligente digitale inspectie-oplossingen. Hierdoor kunnen meldkamers sneller en efficiënter werken en geavanceerde beeldanalyse gebruiken binnen de privacy richtlijnen (AVG).

Bosch zal als eerste de digitale inspectie oplossing ARA, dat staat voor Automated Recognition & Anonymization, integreren in haar beveiligingsproducten. Het ARA systeem wordt gebruikt om volautomatisch beelden, die uit de videosurveillance camera’s van Bosch komen, te analyseren en conform de AVG te anonimiseren. ARA kan continu datastromen opnemen uit de visuele gegevens die videosurveillance camera’s waarnemen. Het systeem detecteert gezichten en houdingen van mensen en maakt deze onherkenbaar, zodat de overige beeldinformatie gebruikt kan worden om omgevingsobjecten te identificeren. Hieruit wordt data gewonnen die processen en informatie realtime inzichtelijk kan maken.

De ARA oplossing is ontwikkeld met het BrainMatter platform van BrainCreators. Het BrainMatter platform stelt BrainCreators in staat om snel digitale inspecteurs te creëren en aan te bieden in een B2B2B model. Op deze manier kan Bosch Energy & Building Solutions zijn domeinkennis op het gebied van beveiliging vastleggen in het BrainMatter platform en is mogelijk om nieuwe digitale inspecteurs op te leiden. Het komende jaar zullen dan ook meer intelligente digitale inspectie oplossingen worden toegevoegd aan de beveiligingsoplossingen van Bosch.

De eerste digitale inspecteur zal worden uitgerold bij Schiphol. Door ARA op bewakingscamera’s van de luchthaven te integreren, kan Schiphol op nieuwe manieren digitale inspectie uitvoeren. Denk hierbij aan het automatisch creëren van een digital twin of digitale inspectieoplossingen die de klantervaringen van reizigers kunnen verbeteren. Bovendien kunnen digitale inspecteurs worden ingezet voor visuele asset monitoring, waardoor onderhoudsmedewerkers minder inspectierondes hoeven uit te voeren. Het komende jaar zullen meer intelligente automatiseringsoplossingen worden toegevoegd aan de beveiligingsoplossingen van Bosch. Doordat Bosch Building Solutions zijn domeinkennis op het gebied van beveiliging kan vastleggen in het BrainMatter platform, kunnen er schaalbare intelligente automatiseringsoplossingen worden ontwikkeld.