Huis- en tuinkantoren Nooka Space komt naar Nederland

Startup Nooka Space kondigt de expansie naar Nederland aan van haar netwerk van high-end buurtkantoren. De komst van de Ierse startup naar Amsterdam markeert de lancering in alweer het zesde Europese land sinds de oprichting in 2020. 

Nooka Space is een nieuw concept van slimme, flexibele microkantoren die in buurten, wijken en op drukbezochte locaties kunnen worden geplaatst. Het concept is bedacht en ontworpen in de gedwongen thuiswerkperiode van de COVID-pandemie met als doel een hoogwaardig alternatief te bieden voor de nadelen die mensen ervaren bij thuiswerken. De beschikbaarheid van de microkantoren in woonwijken en winkelgebieden, dicht bij waar mensen wonen, biedt gebruikers maximale flexibiliteit, een betere balans tussen werk en privé, een veilige, rustige en gezonde werkplek in de buurt zonder verlies van kostbare tijd voor woon-werkverkeer.

Kantoren- en communitynetwerk
Nooka Space is ontworpen als netwerk van kantoren met een community van gebruikers. Het gebruik is op basis van een abonnement of op basis van uurtarieven. Boekingen worden gemaakt via een eigen, mobiele app beschikbaar via de App Store en Google Play voor IOS- en Android toestellen. Sinds de oprichting in 2020 zijn er Nooka’s in gebruik in 5 Europese landen: Ierland, Zwitserland, Italië, Frankrijk en Roemenië.

Sandu Băbășan, medeoprichter van Nooka Space: “Veel mensen werken al jarenlang vanuit huis, vaak achter de keukentafel, op de bank en soms zelfs vanaf hun bed. Door de massale gedwongen thuiswerkperiode van de afgelopen twee jaar is het gebruik van het kantoor veranderd maar er heeft nog maar weinig innovatie plaatsgevonden. Mensen lopen nog steeds tegen dezelfde bezwaren aan zoals te weinig ruimte, een te onrustige plek en werk en privé dat te veel door elkaar loopt. Toch willen de meeste mensen wel op afstand werken maar niet per se thuis. Ze willen geen tijd verspillen aan reizen en meer tijd voor privé zonder dat het werk daar last van heeft. Onze Nooka’s spelen hierop in met een ‘derde werkplek’ tussen het kantoor en de thuiswerkplek in. Een veilig, efficiënt en gezond alternatief van kleine maar moderne en goed uitgeruste kantoren die in buurten, wijken en op drukbezochte plekken worden geplaatst.”

Nooka Space is het antwoord op de revolutie die zich voltrekt in de manier waarop mensen willen werken: tijd- en plaats-onafhankelijk en samenwerken met mensen die niet per se op dezelfde locatie aanwezig zijn. Het businessmodel biedt de mogelijkheid tot gebruiken (boeken), kopen en omzet delen en richt zich op:

  • bedrijven die hybride werken professioneel willen faciliteren,
  • overheden die gezonde werkomgevingen en minder uitstoot in de stad willen bevorderen,
  • vastgoedontwikkelaars die aanvullende faciliteiten willen bieden aan gebruikers, en
  • zelfstandigen en particulieren die op uurbasis een eigen professioneel kantoor willen huren

One en Two voor buitenruimtes

Nooka Space heeft op dit moment twee typen kantoren voor buitenruimtes: de Nooka One en Nooka Two voor respectievelijk een of twee personen. Alle kantoren zijn ‘plug and play’ en uitgerust met meer dan 15 slimme sensoren – voor bijvoorbeeld toegang, verwarming, verlichting, luchtkwaliteit - die via de mobiele app worden bediend. Elke unit is voorzien van modern meubilair en accessoires zoals verstelbare elektrische werktafels, ergonomische stoelen en faciliteiten voor beeldbellen.

Nooka Air voor binnenruimtes

Voor drukbezochte locaties, zoals foodcourt gebieden in winkelcentra, hotels, metrostations en bijvoorbeeld luchthavens, biedt Nooka Space het Nooka Air model. Dit is een klein kantoor met high-end design, geluiddichte wanden en ontworpen om te worden gebruikt door 1 tot 4 personen. Dit type Nooka heeft grote ramen waardoor mensen die erin werken verbonden blijven met de omgeving terwijl er tegelijkertijd voldoende intimiteit en rust is om te werken.     

Nooka Space heeft productiefaciliteiten in Roemenië, Polen en Turkije