Het jaarboek EV 2022 is er weer!

De tweede editie van het EV Jaarboek is dikker, uitgebreider en informatiever. Naast 50% meer elektrische auto’s wordt er meer informatie gegeven over onder andere het bijtellingsbedrag, daadwerkelijke actieradius en de snellaad-snelheid.

Het zal niemand verbazen dat er elk jaar meer nieuwe elektrische auto’s op de markt komen, maar die 50% extra EV’s verbaasde de auteurs Jasper Engel en Joeri van Dam wel. De informatiebehoefte over elektrische auto’s is ook nog eens onverminderd groot waardoor er in dit jaarboek wederom kritisch gekeken is naar de informatie rondom elektrisch rijden, zoals de SEPP subsidie, auto van de zaak thuis opladen, het opladen zelf, maar ook nieuwe ontwikkelingen zoals V2G en natuurlijk is de kostprijs per kilometer aangepast naar de huidige brandstofprijzen. Deze informatie wordt aangevuld met interviews van Heleen Elbert, fiscalist autobelastingen, Eric Vousten, marktonderzoeker en Maarten van Biezen, bestuurslid Vereniging Elektrische Rijders (VER). Het voorwoord is geschreven door Nancy Kabalt, voorzitter Formule E-Team.

Echte actieradius en snellaad-curve
Het EV Jaarboek bevat naast de broodnodige informatie over elektrisch rijden natuurlijk ook de elektrische auto’s die nu op de markt zijn én er aan komen. De EV’s die er aan komen zijn ‘onder de loep’ genomen. En de op de markt zijnde EV’s staan er in als rijtest met eigen fotografie, maar ook voorzien van de belangrijkste informatie voor elektrische auto-rijders. Denk daarbij aan de prijs c.q. 2022 bijtelling, bagageruimte, trekgewicht, prestaties, maar ook de actieradius en laadsnelheid. Deze zijn niet alleen overgenomen uit de folder. De praktijk actieradius én het verbruik in de zomer en winter wordt gegeven. Net als de daadwerkelijke snellaadcurve van elke geteste elektrische auto. Deze is namelijk nooit van 0 naar 100% gelijk. Voor de praktijkinformatie werkt het EV Jaarboek samen met EV Database en Fastned.

Bestelwagenversie EV Jaarboek
De 220 pagina’s van het 2022 EV Jaarboek gaat over elektrische personenauto’s. Voor de zomer wordt ook de bestelwagenversie van het EV Jaarboek uitgebracht. Het EV Jaarboek is te bestellen via www.evjaarboek.nl.