Garantietermijnen worden langer: Toyota 10 jaar

Toyota breidt de garantietermijn uit tot 10 jaar of 200.000 kilometer. Niet alleen voor nieuwe auto’s, maar ook voor huidige klanten. Zo profiteert niet alleen de koper van een nieuwe auto van meer zekerheid en vertrouwen, maar iedereen met een Toyota van minder dan tien jaar oud.

Toyota behoort al jaren tot de betrouwbaarste autofabrikanten ter wereld. Bij betrouwbaarheid hoort ook vertrouwen in de eigen producten, vandaar dat de garantietermijn voor Toyota’s wordt uitgebreid tot 10 jaar of 200.000 kilometer. Voor nieuwe en bestaande klanten. Uniek voor een volumemerk in Nederland.

Activering garantie
Na het verlopen van de reguliere garantie (5 jaar of 200.000 km) geeft de Toyotadealer na onderhoud volgens de fabrieksvoorschriften één jaar of 15.000 kilometer garantie. Dit kan oplopen tot een maximum van in totaal 10 jaar of 200.000 kilometer.

Zekerheid
Ook als de Toyota niet altijd bij de officiële Toyota-organisatie in Nederland (Toyotadealer of Erkend Reparateur) in onderhoud is geweest, kan de eigenaar profiteren van deze nieuwe garantie. Een voorwaarde is dat de Toyota in kwestie nog geen 10 jaar oud is en nog geen 200.000 kilometer gereden heeft alvorens deze Toyota in onderhoud komt bij een officiële Toyotadealer. Voor het onderhoud wordt alleen gebruikgemaakt van originele Toyota-onderdelen die bovendien gemonteerd worden door uitsluitend door Toyota opgeleide en getrainde technici. Volop zekerheid dus. Ook voor eventuele volgende eigenaars, want de garantie is gedurende de looptijd overdraagbaar.

Voorwaarden
De belangrijkste voorwaarde voor tien jaar garantie is dat de Toyota volgens het fabrieksschema wordt onderhouden bij de officiële Toyota-organisatie in Nederland. Ook moet de auto officieel geleverd zijn in Europa.