Erkenning voor Ricoh voor duurzaam ondernemen

Ricoh staat in de top drie van bedrijven die zijn opgenomen in IDC's European Technology for Sustainability and Social Impact Index Market Maturity Report. In het rapport wordt een gedetailleerde vergelijking gemaakt van de 29 belangrijkste verkopers in de IT-productindustrie verdeeld over drie pijlers: Technologie Leveranciersprestaties, Technologie als facilitator en Technologie voor welzijn.

Het rapport beschrijft ook de belangrijkste initiatieven van Ricoh op het gebied van klantenvertrouwen en privacy, training en opleiding op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en welzijn van werknemers en zelfstandigheid van werknemers.

Patricia Smit, Manager Sustainability bij Ricoh Nederland, zegt: “Ik ben bijzonder trots op de erkenning vanuit IDC voor onze ESG-prestaties en onze jarenlange inzet bij klanten om hen te helpen bij het stimuleren van de milieuverantwoordelijkheid binnen hun bedrijf. Wij doen er alles aan om hen te ondersteunen bij het zoveel mogelijk verminderen, hergebruiken en recyclen van grondstoffen in hun bedrijfsvoering vanuit onze visie als Digital Services Company. Daarom hebben we bijvoorbeeld zelf onze wereldwijde doelstelling voor broeikasgasreductie in 2030 bijgesteld van 30% naar 63%. In vergelijking met ons referentiejaar 2015 is dit een teken dat we de grenzen blijven verleggen ten behoeve van zowel mens als planeet en onszelf voortdurend uitdagen op de duurzaamheidsagenda.”