Drie bekers voor Hyundai bij World Car Awards

De IONIQ 5 van Hyundai is tijdens de uitreiking van de World Car Awards uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2022. Dat gebeurde aan de vooravond van de New York International Auto Show die van 15-24 april wordt gehouden. Bovendien won de elektrische Hyundai de hoogste onderscheiding in de categorieën World Electric Car en World Car Design.

Een onafhankelijke internationale jury van 102 experts uit 33 landen wees de IONIQ 5 aan als winnaar. In de finale van de World Car Awards liet de elektrische Hyundai maar liefst 28 concurrenten, verdeeld over diverse categorieën, achter zich.

Het is niet de eerste keer dat de IONIQ 5 in de prijzen valt. Dankzij zijn bijzondere retro-design, slimme technologieën en opwindende prestaties is het allereerste model van het nieuwe line-up-merk van Hyundai, IONIQ, in Europa uitgegroeid tot een absolute verkooptopper. Nooit sleepte een Hyundai zoveel onderscheidingen in de wacht als de IONIQ 5. Sinds zijn lancering in 2021 is de elektrische Hyundai in meerdere landen zelfs uitgeroepen tot auto van het jaar.