Beyond Eyes breidt uit met legionellaspecialist Aqua Assistance

Na de lancering van Beyond Eyes begin dit jaar, breidt het slimme platform nu verder uit met een partnership met Aqua Assistance. Aqua Assistance houdt zich als legionellaspecialist bezig met een breed scala aan diensten en producten op het gebied van legionellapreventie en schoon drinkwater. Door de inzet van sensoren en geautomatiseerde spoelautomaten is het mogelijk om bepaalde legionellabeheerstaken te automatiseren en meer inzichten te krijgen.

Uit onderzoek van 20.000 watermonsters van expertgroep legionella van brancheorganisatie Evaqua bleek dat in het afgelopen jaar 11 procent vaker de legionellabacterie werd aangetroffen. Doordat veel gebouwen al langer dan een jaar niet of minimaal in gebruik zijn, is er een vergrootte kans ontstaan op legionella. Met de inzet van de AquaSmart sensoren en spoelautomaten van Aqua Assistance kunnen taken die normaliter handmatig uitgevoerd moeten worden volledig geautomatiseerd worden. Op die manier voldoet een organisatie automatisch aan de laatste wet- en regelgeving en wordt er geld en tijd bespaard op handmatige uitvoer van wettelijke beheerstaken. Door legionellapreventie te automatiseren is het mogelijk om veel frequenter metingen of spoelingen plaats te laten vinden, waardoor de kwaliteit en veiligheid van het drinkwater voor de pandgebruikers beter gewaarborgd kan worden.

De dienst van Aqua Assistance komt onder de dienst ‘BE Vital’ te hangen. Met BE Vital wordt er inzicht gegeven in temperatuur, luchtvochtigheid en het CO2-gehalte in ruimtes. Sensoren monitoren of gebouwgebruikers onder de juiste omstandigheden kunnen verblijven en werken. Zo worden gebouwen geoptimaliseerd tot gezonde en comfortabele werkomgevingen die het welzijn en de productiviteit van pandgebruikers verhogen. De dienst voor legionella preventie en schoon drinkwater komt niet standaard mee in de afname van de dienst BE Vital maar wordt los aangeboden.