Autodeelbedrijf Free2move van Stellantis koop Share Now

Free2move neemt  autodeelbedrijf Share Now, een joint venture opgericht door BMW Group en Mercedes-Benz Mobility in 2019, over. Daarmee positioneert Free2move zich verder als de toonaangevende wereldwijde mobiliteitsspeler en voegt het 14 grote Europese steden en 10.000 voertuigen toe aan de bestaande Free2move-autodeelvloot van 2.500 voertuigen.

In de veeleisende wereld van mobiliteit, waar gebruikers elke minuut proberen te optimaliseren, is tijd kostbaar. Een klant verplaatsen is een grote verantwoordelijkheid. Bij Free2move hebben we een innovatief model voor mobiliteitsdiensten ontworpen dat zich aanpast aan onze klanten. Deze oplossing, die al operationeel is in de Verenigde Staten en Europa, stelt de klant in staat om een auto te nemen voor een paar minuten of een paar uur. Als klanten het voertuig langer willen, kunnen ze dezelfde auto houden zonder het contract te wijzigen − de Free2move-prijzen worden automatisch aangepast.

“Door de sterke positie van Share Now in grote Europese steden te integreren, krijgen onze klanten meer toegang tot een breder scala aan diensten om aan hun uiteenlopende mobiliteitsbehoeften te voldoen", aldus Brigitte Courtehoux, CEO van Free2move. “Even belangrijk is dat deze overname ook onze winstgevende groei zal versnellen. We zijn zo een stap dichter bij ons doel om de wereldwijde aanwezigheid van Free2move tegen 2030 uit te breiden tot 15 miljoen actieve gebruikers.”

Door gebruik te maken van de financiële discipline en het vermogen van Free2move om een winstgevend bedrijf te beheren, zal deze overname zijn schaalvoordelen en synergieën verder vergroten, en bijdragen aan de Dare Forward 2030-ambitie om de winstgevende mobiliteitsdiensten te laten groeien tot een netto-omzet van € 2,8 miljard met een eerste stap van € 700 miljoen in 2025.

Free2move kondigde onlangs de overname aan van Opel Rent, waarmee het zijn groeistrategie in Duitsland en Oostenrijk versnelt en de transitie van verhuurder naar mobiliteitsprovider stimuleert. Ondertussen heeft het zijn uitbreiding op het gebied van autodelen in de Verenigde Staten versneld: de service is er nu beschikbaar in Washington D.C., Portland, Oregon, Denver, Colorado, Columbis, Ohio en Austin, Texas. Ook in Europa (Parijs en Madrid) is Free2move actief in autodelen.