Asito tweede in MT500 in categorie facilitaire dienstverlening

Schoonmaakbedrijf Asito bemachtigt de tweede plek van de MT500 in de MT500 in de categorie Facilitaire dienstverlening (catering, schoonmaak & beveiliging). De MT500 is het jaarlijkse onderzoek naar de reputatie van Nederlandse bedrijven onder zakelijke beslissers. Bedrijven worden beoordeeld hoe een bedrijf scoort op klantgerichtheid, productleiderschap, excellente uitvoering en goed werkgeverschap.

De positie in de top drie heeft Asito te danken aan de hoge score op het gebied van klantgerichtheid, excellente uitvoering en werkgeverschap. Het schoonmaakbedrijf is zelfs benoemd tot een van de meest aantrekkelijke werkgevers van Nederland. Vorig jaar stond Asito nog op de vijfde plek in deze vooraanstaande ranglijst. Dit jaar laat zij grote concurrenten als ISS Facility Services Nederland en Facilicom achter zich.

Remko Stolk, commercieel directeur bij Asito: “Als familiebedrijf hecht Asito veel waarde aan goed werkgeverschap. Resultaat begint met oprechte aandacht voor onze medewerkers. Een schoonmaker die trots is op zijn werk, is loyaal en betrokken: naar ons én naar de opdrachtgever. In onze externe tevredenheidsonderzoeken scoren we binnen onze branche steeds bovengemiddeld hoog. Ook sociaal zijn we sterk. Ongeveer 15% van onze medewerkers heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. We steken veel energie in het optimaal begeleiden van deze groep. De coronacrisis bewijst nog maar eens hoe belangrijk het vak van schoonmaker is voor het draaiende houden van de kritische processen in onze samenleving. Niet voor niets heeft premier Rutte naast de zorg ook de schoonmaakbranche geprezen.

Ook tweede plek in Facto Partner of Choice award
Naast de MT500-erkenning is Asito eerder dit jaar uitgeroepen preferred supplier in de schoonmaak. Hier heeft het bedrijf ook de tweede plek bemachtigd. Vakmedianet organiseert de jaarlijkse Partner of Choice verkiezing waar inkoopbeslissers hun favoriete aanbieders waarderen.