Annulering van Security Essen 2020

De internationale vakbeurs Security Essen die gepland is voor 22-25 september 2020 wordt afgelast vanwege de onvoorspelbare ontwikkelingen van de Corona-crisis. Tegen de achtergrond van de onveranderde dynamische situatie en de wereldwijde reisbeperkingen, is er momenteel geen planningszekerheid die nodig is voor de serieuze voorbereiding van alle beursdeelnemers.

Aan de verwachtingen van de klant en de prestatiebelofte van de internationale vakbeurs van de beveiligingsbranche kan onder de gegeven omstandigheden niet worden voldaan. De beslissing om de beurs te annuleren werd genomen door Messe Essen in nauw overleg met de partnerverenigingen. De volgende Security Essen vindt plaats in Messe Essen van 20 tot 23 september 2022.

Als internationaal platform van de beveiligingsindustrie is Security Essen elke twee jaar de toonaangevende showcase voor innovaties. Zo hadden talrijke wereldmarktleiders hun deelname aan de vakbeurs en het gerenommeerde congres- en ondersteuningsprogramma al bevestigd.

"De anticipatie op de editie van dit jaar en het nieuwe concept van Security Essen was geweldig bij alle betrokkenen, des te moeilijker was het voor ons om te besluiten de beurs te annuleren", legt Oliver P. Kuhrt, algemeen directeur van Messe Essen, uit. "Echter, de huidige dynamische situatie en de voortdurende wereldwijde reisbeperkingen maken helaas serieuze voorbereidingen voor de beurs onmogelijk. Als gevolg hiervan missen onze exposanten en bezoekers en ook wij als organisatoren het planningsperspectief dat een vereiste zou zijn geweest voor de gebruikelijke professionele enscenering van Security Essen in september. ”

"De annulering van Security Essen 2020 is het resultaat van een behoedzame en zorgvuldige evaluatie van de huidige situatie die we samen hebben ondernomen", voegt Norbert Schaaf, voorzitter van de raad van bestuur van de Federal Association of Safety Engineering (BHE) en voorzitter van de Adviesraad van Essen. "Aangezien de meerderheid van onze beursdeelnemers uit het buitenland naar Essen komt, moesten we bijzonder voorzichtig zijn. Door de onduidelijke wereldwijde ontwikkeling van de Coronavirus-pandemie en de daarmee samenhangende onzekere reisplanning was er helaas geen alternatief."