Waar staan we na een jaar thuiswerken?

15 maart 2020 sprak premier Rutte ons vanuit het torentje toe. Een intelligente lockdown was het resultaat van zijn bericht aan de hele Nederlandse bevolking. Samen met miljoenen andere Nederlanders hoorden we dat we vanaf 16 maart niet meer naar kantoor mochten om te werken en dat de scholen hun deuren sloten. Van de een op de andere dag zaten we met zijn allen thuis. En nu, een jaar later, is dat nog steeds het feit. Maar waar staan we nu? Maar zorgen we wel goed voor onszelf?

Jarenlang pendelden de meeste werknemers naar kantoren of werkplekken en brachten hun dagen door tussen collega's. Nu werken veel werknemers vanuit huis en is hun dagelijkse routine aanzienlijk veranderd. Naast het opzetten van een afgelegen werkruimte en de balans tussen werk & privé, zijn veel werknemers geïsoleerd van hun collega's en hebben ze moeite met deze isolatie. Daarentegen zijn er ook mensen die het thuiswerken heerlijk. Of je er nu goed tegen kan of helemaal niet. Beide groepen verwaarlozen hun gezondheid.

Thuiswerken heeft de fysieke en psychologische arbeidsomstandigheden echter aanzienlijk veranderd. Werknemers zitten nog meer en het gebrek aan de juiste hulpmiddelen in het thuiskantoor leidt tot lichamelijke klachten. Er moet ook aandacht worden besteed aan het feit dat veel werkgevers verwachten dat werknemers zich beter kunnen concentreren als ze thuis werken, hoewel dit niet vanzelfsprekend is (bv. als er een gebrek aan ruimte is of als er kinderen thuis zijn). Er zijn ook uitdagingen voor werknemers en werkgevers als het gaat om creatief samenwerken aan projecten, aangezien dit door velen als moeilijker wordt ervaren.

De cijfers op een rij

  • 33,41% werkt langer door per dag
  • 87,3% zit regelmatig, bijna continu, gedurende meer dan 6 uur
  • 40,87% klaagt over klachten zoals rug-, nek- en hoofdpijn
  • 45,01% geeft aan dat er geen goede scheiding is tussen werk en privé
  • 36% maakt regelmatig repetitieve bewegingen waar dat in 2019 nog 19% was
  • 12% heeft concentratieproblemen thuis

Deze nieuwe mentale en fysieke realiteit van thuiswerken vergroot de behoefte aan passende ondersteuning voor werknemers door werkgevers. Maar naast deze (nieuwe) uitdagingen, zijn er ook veel positieve aspecten aan thuiswerken, zowel voor werknemers als werkgevers. Uit onderzoek blijkt dat de productiviteit, de tijdsbesparing en de arbeidssatisfactie kunnen toenemen wanneer mensen de kans krijgen thuis te werken zonder aan meer stress te worden blootgesteld. Idealiter leidt dit tot meer gemotiveerde werknemers, productiever werk en dus meer winst.

“Nu thuiswerken een vast onderdeel van onze werkweek is besteden we meer aandacht aan inrichting van onze (thuis)werkplek. Wilt u gezond én comfortabel thuiswerken wissel dan bovenal ook regelmatig af door het nemen van fysieke en mentale pitstops want waar uw werkplek en werkhouding zilver zijn, is uw werkgedrag goud,” vertelt CEO John van Hoofd van BakkerElkhuizen.

Het is belangrijk ervoor te zorgen dat werknemers op een gezonde en productieve manier thuis kunnen werken zonder mentale en fysieke problemen te ontwikkelen die daarvan het gevolg kunnen zijn. Deze uitdaging kan worden opgelost door regelmatige pauzes en coaching. Door een virtuele coach toe te voegen aan het welzijnsbeleid die de medewerkers coacht meer te bewegen en kortere breaks te nemen, verminderen de fysieke ongemakken.